Zhao Xintong nyerte az UK Championshipet

Zhao Xintong, Cazoo UK Championship 2021
Zhao Xintong, Cazoo UK Championship 2021

Az UK Championship 2021-es tornát Zhao Xintong nyerte, a döntőben Luca Brecel volt az ellenfele

 

Az már Ronnie O'Sullivan kiesésével eldőlt, hogy új győztese lesz a tornának, majd vasárnap estére kiderült Zhao Xintong lépett nagyot előre a pályafutásában. A kínai versenyző a snooker versenyek egyik legnagyobb rangú tornáját, a UK Championshipet nyerte meg, a döntőben 10-5-re nyerve Luca Brecel ellen. Ráadásul igen fiatalon, 24 évesen sikerült elhódítania a trófeát.

 

Érdekesség, hogy Zhao a negyedik kínai versenyző, aki ranglista versenyt nyert, korábban Ding Junhui, Liang Wenbo és Yan Bingtao volt erre képes. Az UK Championship 44 éves történelme során pedig a negyedik nem brit győztese a tornának, rajta kívül Ding Junhui (kínai), Neil Robertson (ausztrál) és Patsy Fagan (ír) tudott itt nyerni.

A 2021-es döntőben pedig szintén nem brit ellenféllel mérkőzött, Luca Brecel belga versenyző.

 

"Annyira boldog vagyok, valóra vált ez az álmom" - mondta Zhao a mérkőzés után.

"Magabiztos voltam, mert amikor gyakorolok, azt gondolom, bármire képes vagyok, ezért bajnok akartam lenni. Nagyon élvezetes volt a vége, olyan szép volt az a pillanat. Mindig is emlékezni fogok rá."

"Azt hiszem, egy új kezdet a számomra, még magabiztosabbnak kell lennem, hogy több kupát nyerje. Hiszek benne, hogy meg tudom ezt csinálni, mert most voltam először döntőben és megnyertem a trófeát."

"Hazamegyek, és alszom egy jót, és holnap talán karaokizok egyet. A We Are The Champions-t fogom énekelni. És jövőre megpróbálom megnyerni a világbajnokságot."

 

Tags: