A snooker legnagyobb sztárjai készülnek Crawleyra

Tavaly Ronnie O'Sullivan nyerte az English Opent
Tavaly Ronnie O'Sullivan nyerte az English Opent

Snooker királyok neveztek már az English Openre, várhatóan még növekszik a névsor, de már most komoly sztárok játéka biztos az októberi versenyen

 

Mark Selby, John Higgins, Jimmy White, Shaun Murphy, Kyren Wilson és a világbajnok Mark Williams is azon snooker királyok között van, akik már beneveztek a következő hónapban Crawleyban megrendezésre kerülő English Open-re, számolt be a World Snooker.

 

A világranglista rendezvény október 15-től 21-ig tart Crawleyban 128 játékos részvételével, akik a Steve Davis trófeáért és a 70 ezer fontos fődíjért küzdenek majd.

A nevezési határidő október 3., addig még számos más snooker sztár jelentkezésére számítanak.

 

Tavaly Ronnie O’Sullivan nyerte a címet, legyőzve Kyren Wilsont a Barnsley-i döntőben. A tornát most először rendezik meg Crawleyban, a mérkőzéseket többek között az Eurosport is közvetíti. Ez lesz az első a szezon versenysorozatából, amit majd Belfastban, Glasgowban és Cardiffban követnek a továbbiak. Bárki, aki mind a négy trófeát megnyeri, kereken 1 millió font különdíjat kap.

Mark Williams és John Higgins, akik a sheffieldi Crucible Színházban rendezett világbajnokságon döntőt játszottak, szintén ott lesznek a crawley-i versenyen.

 

A jegyek árusítását már megkezdték, 10 fonttól indulnak az árak; a kezdő körökben 8 asztalon is játszanak majd egyszerre, így komoly látványosság lesz azoknak, akik ott lehetnek megcsodálni a világ legjobb snooker-játékosainak képességeit.

 

A World Snooker szóvivője azt nyilatkozta, hogy: „Izgatottak vagyunk, hogy első alkalommal hozhatunk el egy ilyen nagyszabású eseményt Crawleyba, ez remek lehetőség a Sussexben és távolabb élőknek is, hogy élőben élvezhessék a legmagasabb szintű snooker játékot. A jegyek gyorsan fogynak, úgyhogy a rajongóknak ideje foglalni, mielőtt még lemaradnak. A nevezési határidő után közzé fogjuk tenni a versenyzők teljes névsorát és a sorsolásokat, arra számítunk, hogy minden élvonalbeli sztár jelen lesz az eseményen.”

 

Tags: