A címvédő már az első körben kiesett!

Snooker Világbajnokság: Perry legyőzte a címvédő Selbyt
Snooker Világbajnokság: Perry legyőzte a címvédő Selbyt

Mark Selby nem tudta megvédeni a címét, Joe Perry már az első körben kiejtette. Az újkori snooker történelemben, mióta a Crucible ad otthont a világbajnokságnak, most történt ez meg hetedik alkalommal

 

 

Joe Perry 10-4-re nyert Mark Selby ellen, végig Perry irányította a párharcot, már az elején elhúzott 4-0-ra, Selby a hatodik frémre feljött 4-2-re, de a folytatásban is Perry pillanatait láthattuk, hiszen újabb négy nyert frém után tudott csak Selby reagálni és feljönn 8-4-re. De jött két újabb győzte frém Perry javára és tovább is jutott a következő körbe.

 

A párharc után Perry kiemelte, nagyon elégedett a teljesítményével, már a sorsolás után tudta, hogy csak akkor van esélye Selby ellen, ha a legjobb tudása szerint tud játszani. Szerinte a szerencse is mellette állt szombat este, de összességében nagyon elégedett a teljesítményével.

Selby a mérkőzés után elismerte, az első szakaszt nagyon elrontotta, de a biztonsági játéka sem működött úgy, ahogy szokott, ráadásul Perry minden hibáját kegyetlenül kihasznált. Viszont visszatért arra, mennyire büszke, hogy már három alkalommal megnyerhette a világbajnokságot.

 

A worldsnooker statisztikái megmutatják, hogy a címvédő, mióta a Crucible-ben rendezik a tornát, hét alkalommal bukta el a nyitómérkőzést

1982: Steve Davis 1-10 Tony Knowles

1986: Dennis Taylor 6-10 Mike Hallett

2000: Stephen Hendry 7-10 Stuart Bingham

2007: Graeme Dott 7-10 Ian McCulloch

2012: Neil Robertson 8-10 Judd Trump

2016: Stuart Bingham 9-10 Ali Carter

2017: Mark Selby 4-10 Joe Perry

 

 

Tags: