Anthony Hamilton 45 évesen ért fel a csúcsra

Anthony Hamilton
Anthony Hamilton

Anthony Hamilton már a visszavonuláson törte a fejét, de jól tette, hogy maradt még erre az idényre is, hiszen 45 évesen sikerült megnyernie első ranglistás versenyét

 

 

A German Masters döntőjében Ali Carter felett aratott 9-6-os győzelmével Anthony Hamilton 26 éves profi karrierje első világranglista tornáját nyerte. Hamilton óriásit játszott a berlini Tempodromban az utolsó szakaszban, 5-2 ről kezdve az utolsó 8 frame-ből 7-et megnyert. 45 évesen a nottinghami játékos a legidősebb győztes egy ranglista eseményen mióta a 46 éves Doug Mountjoy elnyerte az 1989-es Classicot.

 

Emelllett Hamilton remek stílusban játszott, megverte a világ két legjobb játékosát, Mark Selbyt (5-2) és Stuart Bingham-et (4-6), csakúgy, mint Mark Williams-t és Barry Hawkinst, így jutott a döntőbe, ahol legyőzte Cartert a legfontosabb meccsen.

Ezzel a győzelemmel Hamilton karrierje legnagyobb díját nyerte el, 80 ezer eurót, és a világranglistán a 66-ról a 38. helyre ugrott. Győzelme még figyelemreméltóbb annak fényében, hogy az előző évadban majdnem abba kellett hagynia a a profi versenyzést, mivel krónikus hátproblémái hátrányosan befolyásolták játékát. Meg kellett nyernie két meccset a 2016-os Gdynia Openen, hogy megtarthassa tour kártyáját, és ez sikerült is neki.

 

"Elképesztő megnyerni egy tornát, amikor már nem is gondolkodtam azon, hogy hogyan nyerhetnék" - mondta a győzelem után Hamilton. "Már nem akartam annyira görcsösen a győzelmet, és ez levette rólam a nyomást. Furcsa érzés, hogy megnyertem még egy mérkőzést és most itt ülök egy trófeával. Rengeteget küzdöttem a héten, és aztán a végén nem is tudom honnan nyertem erőt. Ma este életem legjobb snookerét játszottam. A kulcs pillanatok 3-0-nál és 5-2-nél voltak, mert már nagyon fáradt voltam. Aztán megnyertem egy frame-et és 5-3 lett, talán ha akkor 6-2 lett volna, akkor mindennek vége. Amikor 8-5-nél jártunk, az ugyanaz az állás volt, mint a China Openen 2002-ben, ezt nem tudtam kiverni a fejemből, és ez nagyon megterhelt, nagyon rossz érzés volt. Csak megpróbáltam koncentrálni és nyugodtan lélegezni és vártam az esélyt.

"Kaptam pár jó szót a héten néhány játékostól, különösen Mark Selbytől, küldött nekem egy üzenetet, hogy ő azt akarta, hogy én nyerjek. Éreztem a közönség támogatását is, mert én még nem nyertem címet ezelőtt, ez talán okozott némi stresszt Alinak."

"Az anyukám és az apukám most voltak itt első alkalommal, azt akartam, hogy lássanak egyszer játszani, mielőtt visszavonulok, mert ez az egyik legjobb helyszínünk. És milyen szerencse, hogy egy tornagyőzelemmel fejeztem be."

 

Tags: